Jobb, jobb, jobb

Så förbaskat trött! Kan inte förstå att de är två månader till jag kan jobba sen är de Juni och Julli kvar:)

Jobbar, jobbar, jobbar! Stressar och är alldeles för orolig av mig. Från att vara sjukskriven till att jobba ihjäl sig. Men tyvärr vågar man inte ta upp detta med sin arbetsledare...då kanske man inte få ha kvar sitt jobb! Jag har just nu tre olika jobb. De är i för sig bara två månader till  ja skall stå ut. Sen skall ja vila. Läste tyvärr att i en studie bland forskare har det visas att stressar man och är orolig får man väldigt stressigt och kinkigt barn , som är svårare att lugna ner....!! Får väl börja på yoga så jag kan varva ner...!!

Nu har de gått 19+4 dagar. Inte klokt! Hahhaha ....


Börjat känna lillen sparka och röra sig därinne!:)Lite fakta

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.Väldigt vacker bild:) där fostret är lite mindre än mitt:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0